Atelier de dezvoltare personala

Picture1CURS DE PREGĂTIRE PROFESIONALĂ CONTINUĂ A MEDIATORILOR:  ,,ATELIER DE DEZVOLTARE PERSONALA,,16 puncte de pregatire profesionala.

Lidia Frunza- Formator in cadrul Școlii de Formare in Mediere Mugur Mitroi, organizează pe tot parcursul anului 2015, curs de pregatire profesionala continua a mediatorilor: ,,ATELIER DE DEZVOLTARE PERSONALA,,

Înscrierile se fac pe adresa de mail: mediatorlidiafrunza@gmail.com

sau la telefon 0734.744444.

Cursul este avizat de Consiliul de Mediere, prin Hotararea 93/23.08.2014, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, are o durată de 16 ore iar participanţilor li se acorda 16 puncte de pregătire profesională.

Cursul poate fi sustinut in Constanta si in orice alt oras din tara si  se organizează în limita a minim 16 participanţi, ordinea de înscriere fiind ordinea transmiterii solicitarii de înscriere.

Constanta- pentru mediatorii membrii ai Centrului de Mediere Constanta- 300 lei, pentru mediatorii membrii ai altor Asociatii Profesionale- 400 lei. Pentru mediatorii din  orice alta localitate din tara- 500 lei.

(se achită un avans de 50% la data înscrierii, iar diferenta de 50% se achita cu doua zile inainte de  ziua inceperii cursului).

Noi, oamenii, suntem proiectati genetic pentru evolutie permanenta. Transformarea o putem face in noi, sau o putem calauzi in ceilalti daca este autosustenabila si tinem seama de: libertatea de a alege a fiecaruia, responsabilitatea personala de a face, conservarea sau cresterea resurselor noastre si ale celorlalti pentru a reusi.

Si pentru ca modelarea excelentei umane poate aduce transformari reale in orice profesie, mi-am propus sa abordez transformarea, in cadrul proiectului meu de suflet ,,ATELIER DE DEZVOLTARE PERSONALA,, prin intermediul (NLP) – Programarea Neuro-Lingvistica, stiinta si arta eficientei personale.

Va invit, ca pe parcursul a doua zile sa discutam impreuna in cadrul ,, ATELIERULUI DE DEZVOLTARE PERSONALA,, despre schimbare, resurse, succes, evolutie, libertate, sa lucram si sa experimentam cum sa devenim autentici si sa cream canale de incredere si empatie cu ajutorul inteligentei nonverbale, sa aflam despre indicatorii minciunii si semnalele nonverbale ale corpului.

I.Obiectivele generale ale cursului

Programarea Neuro-Lingvistică (NLP), este o metodă de eficientizare a comunicării și de modelare a comportamentului, ale cărei principii se bazează pe cunostinte si informatii din domenii variate, de la psihologie clinica si psihoterapie, la lingvistica.

Comunicarea nonverbala insoteste comunicarea verbala.Limbajul nonverbal este permanent utilizat in construirea sincronizarii cu ceilalti, limbaj ce reflecta sistemele noastre de convingeri si valori. Cunoasterea modalitatilor nonverbale de comunicare, inclusiv a celor care scapa controlului voluntar, este o parte importanta a eficientei noastre in relatiile cu ceilalti.Comunicare nonverbala ocupa un loc important (prioritar) in randul celor care constientizeaza importanta ei in relatiile interumane. Intelegand si aplicand tehnici de comunicare nonverbala (limbajul trupului) putem stapani emotii si gesturi care tradeaza anumite sentimente si emotii, fiind o arma importanta de crestere a eficientei si atingere a obiectivelor.

Obiectivul principal al cursului, ,,Atelier de dezvoltare personal,,, este acela de a obtine schimbari interioare rapide si durabile in randul profesionistilor, prin aplicarea unor tehnici psihologice, de a oferi oamenilor libertatea interioara, sa se dezvolte si sa se realizeze pe deplin, in domeniile unde isi desfasoara profesia si la toate nivelurile.

II. Beneficiile directe, competente si abilitati dobandite de participantii la curs.

Identificarea elementelor esentiale in NLP, pentru a induce transformari atat in activitatea zilnica cat si in lucrul cu clientii. Vor intelege de ce actiunile , spun mai mult decat cuvintele. Semnalele nonverbale pe care ne putem baza, ce spun ele in realitate despre noi si despre cei cu care lucram. Vor putea cunoaste si interpreta atat propriile emotii cat si emotiile partilor. Vor identifica elementele care ne-ar putea ,,trada,, in relatia cu partile si cat vor afla de importanta este folosirea eficienta a gesturilor, mimicii si a posturii in comunicarea nonverbala. Vor dobandi abilitatea sa creeze un canal empatic de comunicare, folosind inteligenta nonverbala. Vor intelege cum sa-si maximizeze reusita in profesie, evaluand fiecare experienta de lucru si fiecare persoana cu care interactioneaza.

III. Structura de prezentare al cursului

Cursul este organizat in patru module, sub forma de activitati teoretico-practice interactive, instruirea in plan teoretic prin predare fiind corelata cu punerea in practica imediata a informatiilor acumulate. Cursul a fost gandit sa fie o experienta de invatare intr-un context de grup, informativ, instructiv si distractiv in egala masura. Include o serie de demonstratii si exercitii practice pentru insusirea nemijlocita a competentelor caracteristice domeniului NLP si a limbajului nonverbal. Un program interactiv ; implicarea cursantilor nu este doar incurajata ci devine parte integranta din procesul invatarii. Iesirea din zona de confort intr-un mediu uneori provocator, va oferi participantilor solicitarea necesara pentru crestere si dezvoltare pe multiple planuri.

Programa de pregatire:

Durata: 16 ore (100%)

Nr. ore teorie: 12 ore (75%)

Nr. ore practica: 4 ore (25%)

“ATELIER DE DEZVOLTARE PERSONALA ”

Modulul 1

-Ce este Programarea Neuro-Lingvistica?

-Pilonii succesului si elementele esentiale in NLP

Raportul

Stabilirea obiectivelor

Acuitatea senzoriala

Flexibilitatea comportamentala

Modulul 2

-Ce este inteligenta nonverbala?

-De ce actiunile noastre spun mai mult decat cuvintele?

-Reactiile limbice ale creierului-sursa semnalelor nonverbale

-Confortul si disconfortul-baza inteligentei nonverbale

-Interpretarea cu succes a semnalelor nonverbale.

Modulul 3

-Fii tu cel mai bun vorbitor despre profesia ta, prezinta-te memorabil

-Secretele increderii, semnalele nonverbale care spun ca esti, autentic, credibil, de incredere si competent

-Indicii nonverbale oferite de picioare-cele mai sincere parti ale corpului

-Indicii nonverbale oferite de umeri, trunchi pentru a proiecta credibilitate si siguranta

-Indicii nonverbale oferite de brate(maini, degete) si fata

Modulul 4

-Identificarea adevaratelor sentimente, ganduri si intentii ale unei persoane

-Interpretarea semnelor nonverbale pentru a afla nevoia reala a partilor

-Cum creezi un canal empatic de comunicare cu ajutorul inteligentei nonverbale

-Integreaza in agenda ta de lucru, observarea celor cu care interactionezi

-Cum sa ii evaluezi pe cei cu care interactionezi, pentru a-ti maximiza reusita in ceea

ce faci

Stilul si modul de desfasurare a cursului

Prezentare generala, predare, prelegeri interactive, demonstratie, simulari, chestionare, exercitii, discutii, brainstorming, feedback, analize, evaluare.

Logistica folosita in desfasurarea cursului.

Suportul de curs al cursantului, prezentari prin proiectie, prezentari flip chart, prezentari power point, birotica, rechizite.

 

 

 

 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>