FORMARE CONTINUA

Cursul se poate organiza in orice oras din tara, cu conditia inscrierii a cel putin 10 cursanti.

I.Obiectivele generale ale cursului 

Programarea Neuro-Lingvistică (NLP), este o metodă de eficientizare a comunicării și de modelare a comportamentului, ale cărei principii se bazează pe cunostinte si informatii din domenii variate, de la psihologie clinica si psihoterapie, la lingvistica.

Termenul de “programare”, aduce in atentie ideea ca ne conducem viata dupa anumite strategii asa cum un computer utilizeaza programe pentru a ajunge la rezultatele dorite. Procesele psihice, actiunile si experientele subiective nu se desfasoara haotic, la intamplare, ci pe baza unor anumite programe in urma experientelor de viata traite pana in acele momente. Aceste programe pot fi modificate prin actualizarea “software-ului mental” pe care-l detinem.

Termenul de “neuro” se refera la modul in care functioneaza creierul si sistemul nervos, la caile mentale ale celor cinci simturi: vizual, auditiv, kinestezic, olfactiv si gustativ. Mintea si corpul reprezinta parti ale aceluiasi sistem, astfel incat “neurologia NLP” analizeaza atat procesele cognitive (gandirii) cat si corespondentul lor in plan somatic, fiziologia.

Termenul de “lingvistica” se refera la modalitatile multiple prin care comunicam cu ceilalti si cu noi insine. NLP analizeaza si perfectioneaza comunicarea prin valorificarea celor trei canale: verbal, paraverbal si nonverbal.

Comunicarea nonverbala insoteste comunicarea verbala.Limbajul nonverbal este permanent utilizat in construirea sincronizarii cu ceilalti, limbaj ce reflecta sistemele noastre de convingeri si valori.

Cunoasterea modalitatilor nonverbale de comunicare, inclusiv a celor care scapa controlului voluntar, este o parte importanta a eficientei noastre in relatiile cu ceilalti.Comunicare nonverbala ocupa un loc important (prioritar) in randul celor care constientizeaza importanta ei in relatiile interumane. Intelegand si aplicand tehnici de comunicare nonverbala (limbajul trupului) putem stapani emotii si gesturi care tradeaza anumite sentimente si emotii, fiind o arma importanta de crestere a eficientei si atingere a obiectivelor.

Obiectivul principal al cursului, ,,Atelier de dezvoltare personal,,,  este acela  de a obtine schimbari interioare rapide si durabile in randul profesionistilor, prin aplicarea unor tehnici psihologice, de a oferi oamenilor libertatea interioara, sa se dezvolte si sa se realizeze pe deplin, in domeniile unde isi desfasoara profesia si la toate nivelurile.

 II. Beneficiile directe, competente si abilitati dobandite de  participantii  la curs.

Identificarea elementelor  esentiale in NLP, pentru a induce transformari atat in activitatea zilnica cat si in lucrul cu clientii.

Participantii vor intelege de ce actiunile ,  spun mai mult decat cuvintele.

Semnalele nonverbale pe care ne putem baza, ce spun ele in realitate despre noi si despre cei cu care lucram

Participantii vor putea cunoaste si interpreta atat propriile emotii cat si emotiile partilor.

Vor identifica elementele care ne-ar putea ,,trada,,  in relatia cu partile si cat vor afla de importanta este folosirea eficienta a gesturilor, mimicii si a posturii in comunicarea nonverbala.

Vor dobandi abilitatea sa creeze un canal empatic de comunicare, folosind inteligenta nonverbala.

Vor intelege cum sa-si maximizeze reusita in profesie, evaluand fiecare experienta de lucru si fiecare persoana cu care interactioneaza.

  III. Structura de prezentare al cursului

Cursul este organizat in patru module, sub forma de activitati teoretico-practice interactive, instruirea in plan teoretic prin predare fiind corelata cu punerea in practica imediata a informatiilor acumulate.

Cursul a fost gandit sa fie o experienta de invatare intr-un context de grup, informativ, instructiv si distractiv in egala masura;

Include o serie de demonstratii si exercitii practice pentru insusirea nemijlocita a competentelor caracteristice domeniului NLP si a limbajului nonverbal;

Un program interactiv ; implicarea cursantilor nu este doar incurajata ci devine parte integranta din procesul invatarii.

Iesirea din zona de confort intr-un mediu uneori provocator, va oferi participantilor solicitarea necesara pentru crestere si dezvoltare pe multiple planuri.

Programa de pregatire:

Durata: 16 ore (100%)

Nr. ore teorie: 12 ore (75%)

Nr. ore practica: 4 ore (25%)

Nr. puncte profesionale: 16

Modulul 1

- Introducere in Programarea Neuro Lingvistica

-Pilonii de baza in NLP

-Elementele esentiale in NLP

Modulul 2

-Ce este inteligenta nonverbala?

-De ce actiunile noastre spun mai mult decat cuvintele?

-Activitatea sistemului limbic-sursa semnalelor nonverbale

-Principiile decodificarii limbajului nonverbal

-Confortul si disconfortul-baza inteligentei nonverbale

Modulul 3

-Fii tu cel mai bun vorbitor despre profesia ta, prezinta-te memorabil

-Secretele increderii,  secretele zambetului, semnalele nonverbale care spun ca esti, autentic, credibil, de incredere si  competent

-Indicii nonverbale oferite de picioare-cele mai sincere parti ale corpului

-Indicii nonverbale oferite de umeri, trunchi pentru a proiecta credibilitate si siguranta

-Indicii nonverbale oferite de brate(maini, degete) si fata

Modulul 4

-Indicatori ai minciunii

-Identificarea adevaratelor sentimente, ganduri si intentii ale unei persoane

-Interpretarea semnelor nonverbale pentru a afla nevoia reala a partilor

-Cum creezi un canal empatic de comunicare cu ajutorul inteligentei nonverbale

-Integreaza in agenda ta de lucru, observarea celor cu care interactionezi

-Cum sa ii evaluezi pe cei cu care interactionezi, pentru a-ti maximiza reusita in ceea

ce faci

Stilul si modul de desfasurare a cursului 

Prezentare generala, predare, prelegeri interactive, demonstratie, simulari, chestionare, exercitii, discutii, brainstorming, feedback, analize, evaluare.

Logistica folosita in desfasurarea cursului.

Suportul de curs al cursantului, prezentari prin proiectie, prezentari flip chart, prezentari power point, birotica, rechizite.

Criterii de evaluare a cursantiilor

-participarea la curs

-analizarea evolutiei in rolul de mediator

-testarea inteligentei nonverbale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>