Litigii protecția consumatorului

In materie de protectia consumatorului, sub sanctiunea inadmisibilitatii cererii de chemare in judecata, potrivit art.60, alin.1 din Legea 192/2006, privind medierea cu modificarile ulterioare, reclamantul trebuie sa faca dovada ca a participat la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii.

Potrivit legii nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști și consumatori republicata orice contract încheiat între profesionişti şi consumatori pentru vânzarea de bunuri sau prestarea de servicii va cuprinde clauze contractuale clare, fără echivoc, pentru înţelegerea cărora nu sunt necesare cunoştinţe de specialitate.

În caz de dubiu asupra interpretării unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate în favoarea consumatorului.

Se interzice profesioniştilor stipularea de clauze abuzive în contractele încheiate cu consumatorii.

Prin consumator se înţelege orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care, în temeiul unui contract care intră sub incidenţa prezentei legi, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale.

Prin profesionist se înţelege orice persoană fizică sau juridică autorizată, care, în temeiul unui contract care intră sub incidenţa prezentei legi, acţionează în cadrul activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale, precum şi orice persoană care acţionează în acelaşi scop în numele sau pe seama acesteia.

Prevederile prezentei legi se aplică şi bonurilor de comandă sau bonurilor de livrare, biletelor, tichetelor şi altora asemenea care conţin stipulări sau referiri la condiţii generale prestabilite.

Clauzele contractuale prevăzute în temeiul altor acte normative în vigoare nu sunt supuse dispoziţiilor prezentei legi.

Biroul nostru de mediere poate facilita solutionarea de dispute si litigii in domeniul protectiei consumatorului:

1.Clauze contractuale abuzive;

2.Garantii produse alimentare;

3.Garantii produse electrice;

4.Garantii produse electrocasnice;

5.Garantii produse sport, jocuri, jucarii si divertisment;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>